ПЪРВИ СВАТБЕН ТАНЦ

Какво по-вълнуващо и романтично от незабравимия първи сватбен танц като съпруг и съпруга. Всички вперили поглед във вас и с трепет очакват да ви видят на дансинга прегърнати и щастливи. Нека това да е песен, свързана с ваши спомени или песен, която ви прави щастливи. Първият танц може да зареди гостите ви с много положителни емоции и да даде един прекрасен и весел старт на празника. Не е задължително това да е блус – може да е валс, латино, танго или каквото ви хрумне – нещо забавно, нестандартно и неочаквано. Може да преминете от една песен в друга, трета и така да заредите гостите си с много положителна енергия. Имайте едно на ум,трябва и да се упражнявате 😉 или да се забавлявате 🙂

Но …

Има някои неща, свързани със сватбата, които никой не ви казва, а те често ви костват излишни тревоги и вълнение. И сватбената музика и танци не правят изключение.

Може да се стресирате от първия танц

Силно вероятно е да се притеснявате от момента на първата ви сватбена песен, когато всички погледи ще бъдат вперени във вас. Ако не сте уверени в танцовите си умения или пък искате специална сватбена хореография, започнете уроци при хореограф. Народните танци също често биват повод за тревоги. Не се чудете, ами отидете на няколко урока, колкото да научите най-лесното хоро – правото, а пък „Бяла роза“ ви е бонус.

Първият сватбен танц е труден за избиране

Освен ако нямате „ваша“ песен, ще трябва да изберете песен за първия ви сватбен танц, а това може да се окаже изненадващо трудна задача. Препоръчваме ви да се спрете на песен, която да пасва като стилистика и на двама ви. Двойките, които са в свои води на дансинга могат да заложат на по-динамична музика или пък специален сватбен микс, докато по-свенливите е добре да се ориентират към някоя нежна балада. Ако двамата теглите в различни посоки, помолете вашия DJ да ви направи микс от двете желани песни.

Възможно е да пропуснете специален танц

В разгарящия се купон може да се разсеете и да забравите да осъществите някой мечтан сватбен танц – с баща, брат или пък дядо. Препоръчително е да си запишете предварително песните в списък, които да са за танците с вашите близки и да предоставите списъка на DJ-я, за да ги пусне в определен момент. Така ще си спестите разочарованието впоследствие от неосъществената мечта. Има реална вероятност с напредването на тържеството някои ваши близки и приятели, а може би и самите вие, да решите, че ставате за DJ. Разбираме вашия ентусиазъм, но ви препоръчваме да оставите професионалистите да си вършат работата. В противен случай рискувате ескалация на излишно напрежение, а смисълът на мероприятието далеч не са конфликтите.

Не всичко винаги върви гладко

В резултат на употребата на алкохол, енергичните танци и бурните емоции, някой може да се подхлъзне или да стъпи на криво и да падне. В първия момент може да изглежда стряскащо, но стига да няма сериозни наранявания, просто продължете да се забавлявате. Такива неща се случват по сватби повече, отколкото можете да си представите.

А ето и някои от най-модерните песни, подходящи за вашият първи сватбен танц …

 

DJ Станислав Жеков 2017 ©Всички права запазени.